Składniki:
1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
4 jajka,
2 łyżki rozdrobnionego, mrożonego szpinaku,
0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej,
Sól i pieprz do smaku,
Kilka plasterków marynowanej papryki z zalewy octowej,
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Jajka mieszamy w miseczce ze szpinakiem i doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Dodajemy pół łyżeczki gałki muszkatołowej.
Całość masy z miseczki wylewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy 3 omlety po jednej stronie do momentu, aż brzegi omletów się zetną i zaczną z łatwością poruszać się po patelni przy potrząsaniu. Następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy przez 2 minuty. Omlety studzimy i smarujemy z jednej strony świeżym serem kozim Chavroux, który swoim delikatnym smakiem doda charakteru całości. Układamy pośrodku plasterki papryki i zwijamy w rulon. Kroimy w kawałki i podajemy.