Składniki na 4 osoby:
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy do misy, dodajemy najpierw żółtka, potem całe jajka, sok z buraka, wodę i sól i zaczynamy ręcznie zagniatać ciasto (możemy do tej czynności użyć haku do ciasta, który jest często dołączany do miksera. Wyrabiamy, aż powstanie gładkie, dość miękkie ciasto. W miarę potrzeby dolewamy wody. Kulkę ciasta zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po wyjęciu, ciasto rozwałkowujemy na dwa, bardzo cienkie placki (najlepiej maszynką do makaronu). Układamy na jednym placku porcje sera koziego Chavroux łyżeczką, przykrywamy drugim plackiem i wycinamy wokoło sera kwadratowe lub okrągłe pierożki. Sklejamy naokoło i gotujemy przez 3-4 minuty. Podajemy z lekko podgrzanym pesto i prażonymi orzechami włoskimi.