Składniki na 4 porcje:
- 1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
- 1 polędwica wieprzowa około 1kg,
- sok z 2 cytryn,
- starta skórka z 1 cytryny,
- 3 łyżki posiekanego koperku,
- olej do smażenia,
- sól i pieprz,
- ziemniaki z wody, bagietka lub świeża sałatka (jako dodatek).
Przygotowanie:
Polędwicę kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i smażymy na złoto na patelni z olejem. Dodajemy sok z cytryny oraz świeży ser kozi Chavroux, dzięki któremu zyskamy delikatny i kremowy smak. Mieszamy energicznie, aż obydwa składniki się połączą. Dodajemy poszatkowany koperek, skórkę z cytryny i dusimy 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami z wody, bagietką lub świeżą sałatką.