Składniki:
1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
Mielony pieprz,
Suszone zioła (takie jak lubimy),
Szczypiorek,
2-3 łyżki masła,
Sól i pieprz,
4 duże ziemniaki
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy ze skórki i ostrym nożem kroimy w harmonijkę uważając, aby nie przekroić ziemniaka zupełnie na pół. Solimy i wkładamy pomiędzy harmonijkę masło.
Ziemniaki pieczemy w 160 stopniach około godziny. Masło roztapiamy w rondelku. Ziemniaki, znajdujące się w piekarniku, polewamy równo niewielką ilością masła. Powtarzamy tę czynność kilkakrotnie podczas pieczenia.
Gdy ziemniaki staną się miękkie i przyrumienione, przekładamy je na talerze. Wykładamy na nie kozi ser Chavroux, który idealnie dopełni całości. Posypujemy pieprzem, ziołami i szczypiorkiem.