Składniki na 2 osoby:
- 1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
- 8 kromek bagietki pszennej,
- 1 awokado pokrojone wzdłuż w plastry,
- 16 pomidorków cherry,
- Oliwa z oliwek,
- ½ łyżeczki suszonego tymianku,
- ½ łyżeczki suszonej bazylii,
- Sól, świeżo zmielony pieprz,
- Świeże zioła do dekoracji
Przygotowanie:
Pomidorki obtaczamy w oliwie, doprawiamy solą oraz ziołami i pieczemy w 180℃ przez 15 minut.
Kromki bagietki skrapiamy oliwą i podpiekamy aż się zrumienią. Następnie smarujemy świeżym kremowym kozim serem Chavroux, układamy plastry świeżego awokado i kładziemy na każdej grzance 2 pomidorki. Dekorujemy świeżymi ziołami i natychmiast podajemy.