Ziemniaki pieczone w mundurkach z kozim serem, boczkiem i szczypiorkiem

Ziemniaki pieczone w mundurkach z kozim serem, boczkiem i szczypiorkiem

Świeży ser Chavroux

Składniki na 2 osoby:

Przygotowanie:

Ziemniaki nacieramy oliwą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. godziny w 220℃, aż całkiem zmiękną (sprawdzamy widelcem lub patyczkiem).
Plastry boczku, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blaszce i pieczemy razem z ziemniakami, aż będą rumiane i chrupiące.
Po upieczeniu kroimy każdy ziemniak wzdłuż na pół, rozgniatamy lekko widelcem, na każdej połówce kładziemy porcję świeżego koziego sera Chavroux, który nada potrawie charakteru. Następnie układamy plastry boczku i posypujemy świeżym szczypiorkiem oraz doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.

Może Ci się spodobać