Tatar z łososia

Tatar z łososia

Świeży ser Chavroux

Składniki na 2 porcje:

  • 3 łyżki świeżego sera Chavroux,
  • 1 szklanka świeżych liści szpinaku,
  • 1 limonka,
  • sól i pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • 1 łyżeczka kawioru,
  • 1 mała gałązka koperku,
  • oliwa,
  • 200g filetu z łososia.

Przygotowanie:

Łososia kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z limonki. Odstawiamy do lodówki na ok 30 minut.

Szpinak smażymy na patelni z oliwą przez 2 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ściągamy z ognia i studzimy.

Na środku talerza układamy piramidkę: na dnie szpinak, potem łosoś i świeży ser kozi Chavroux. Całość dekorujemy kawiorem i koperkiem.

Do ułożenia piramidki używamy gotowej szablonowej formy.

Może Ci się spodobać