Słoneczne verrines z serem kozim Chavroux

Słoneczne verrines z serem kozim Chavroux

Świeży ser Chavroux

Składniki na 6 porcji:

Przygotowanie:

Pokrój pomidory na 4 części, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój pomidory w kostkę. Posól je i przypraw pieprzem, po czym rozłóż na dnia 6 szklaneczek.

W salaterce wymieszaj piramidkę sera Chavroux z 2 łyżkami oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw pieprzem z młynka. Tak sporządzonym sosem polej kostki pomidorów.

Rozdziel liście pietruszki i szczypiorku, a następnie drobno je posiekaj. Podpraż orzeszki piniowe przez 1 minutę na suchej nieprzywierającej patelni, a następnie wymieszaj je z ziołami i pozostałą oliwą z oliwek. Rozdziel do szklaneczek.

Schłodź na 30 minut przed podaniem.

Może Ci się spodobać