Roladki z wędzonego łososia z serem kozim Chavroux

Roladki z wędzonego łososia z serem kozim Chavroux

Świeży ser Chavroux

Składniki na 2 porcje:

  • świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
  • 4 cienkie plastry wędzonego łososia,
  • 1 sałata,
  • 2 żółte papryki,
  • 200 g serc palmowych w naturalnej zalewie,
  • 4 gałązki koperku,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Rozłóż plastry łososia i rozsmaruj na nich dokładnie po jednej ćwiartce piramidki sera Chavroux. Dodaj listki koperku, a następnie starannie zwiń plastry.

Umyj i osusz liście sałaty i poukładaj w salaterce. Usuń szypułki z papryk, przekrój je na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój papryki w cienkie paski. Dodaj je do sałaty oraz dorzuć pokrojone w talarki serca palmowe.

W miseczce przygotuj dressing: wymieszaj sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i dopraw wszystko pieprzem. Skrop sałatę dressingiem, po czym pokrój zwinięte kawałki łososia w medaliony i rozmieść je na sałacie.

Podawaj od razu po przygotowaniu.

Może Ci się spodobać