Roladki szpinakowe z serem kozim

Roladki szpinakowe z serem kozim

Świeży ser Chavroux

Składniki:

1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),

4 jajka,

2 łyżki rozdrobnionego, mrożonego szpinaku,

0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej,

Sól i pieprz do smaku,

Kilka plasterków marynowanej papryki z zalewy octowej,

Olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Jajka mieszamy w miseczce ze szpinakiem i doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Dodajemy pół łyżeczki gałki muszkatołowej.

Całość masy z miseczki wylewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy 3 omlety po jednej stronie do momentu, aż brzegi omletów się zetną i zaczną z łatwością poruszać się po patelni przy potrząsaniu. Następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy przez 2 minuty. Omlety studzimy i smarujemy z jednej strony świeżym serem kozim Chavroux, który swoim delikatnym smakiem doda charakteru całości. Układamy pośrodku plasterki papryki i zwijamy w rulon. Kroimy w kawałki i podajemy.

Może Ci się spodobać