Razowa tarta z porem

Razowa tarta z porem

Świeży ser Chavroux

Składniki 1 porcję:

Przygotowanie:

Z mąki razowej, krupczatki, masła i 1 jajka zagniatamy ciasto. Formujemy je w kulkę i wstawiamy do lodówki.

Przygotowujemy masę do tarty: por i cebulę kroimy w kostkę. Następnie smażymy na patelni około 10 minut. Zestawiamy z ognia i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę.

W miseczce mieszamy 4 jajka ze śmietaną i świeżym kozim serem Chavroux, który nada wyjątkowy smak naszej potrawie. Dodajemy do masy por z cebulą i kawałki kurczaka. Mieszamy.

Wyciągamy z lodówki ciasto i wykładamy nim formę na tarte. Wylewamy na ciasto masę z porem i kurczakiem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Najlepiej smakuje na ciepło!

Może Ci się spodobać