Płatki z serkiem Chavroux z figą

Płatki z serkiem Chavroux z figą

Składniki na 4 porcje:

opakowanie serka Chavroux z figą Świeży ser Chavroux z figą
30 migdałów bez skórki
1/2 szklanki płatków orkiszowych
1 duża łyżka masła
1 łyżeczka cukru trzcinowego

Do przybrania:
maliny
słupki migdałów

Sposób przygotowania:

Migdały bez skórki szatkujemy. Masło rozpuszczamy na patelni. Na rozpuszczone masło wrzucamy poszatkowane migdały oraz płatki. Dosypujemy cukier trzcinowy. Całość mieszamy. Prażymy na patelni przez kilka minut do uzyskania złocistego koloru. Do czterech małych miseczek wsypujemy podprażone płatki z migdałami. Do każdej nakładamy po 2 duże łyżki serka Chavroux z figą. Na górę nakładamy po sześć malin i posypujemy odrobiną migdałowych płatków.

Może Ci się spodobać