Pizza z serem kozim na cieście francuskim

Pizza z serem kozim na cieście francuskim

Świeży ser Chavroux

Składniki na 1 pizzę:

Przygotowanie:

Papryki kroimy na łódeczki, układamy w brytfannie, polewamy oliwą i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Wyciągamy i kiedy są jeszcze ciepłe usuwamy skórkę.

Ser kozi Chavroux mieszamy dokładnie z koncentratem pomidorowym, dzięki czemu uzyskamy delikatną w smaku i jednocześnie puszystą pastę, która będzie bazą naszej pizzy.

Ciasto francuskie rozmrażamy i rozwijamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy z wierzchu pastą z sera. Układamy papryki i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Wyciągamy, polewamy oliwą i podajemy z listkami szałwii na wierzchu i świeżym serem kozim Chvaroux.

Może Ci się spodobać