Pieczony ser kozi z pietruszką w sosie sojowo-miodowym

Pieczony ser kozi z pietruszką w sosie sojowo-miodowym

060Ser pleśniowy kozi Chavroux

Składniki na 4 porcje:

Przygotowanie:

Pietruszki obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Czosnek przekrajamy na pół w poprzek. W miseczce mieszamy miód z oliwą i sosem sojowym. Pietruszki z czosnkiem, (główkami oraz rozgniecionymi ząbkami) wykładamy do brytfanki i polewamy sosem. Pieczemy w 180 stopniach do momentu, aż pietruszki będą miękkie.

Pod koniec pieczenia pietruszek, do piekarnika wkładamy ser kozi w całości i pieczemy do momentu, aż zacznie mięknąć.

Wyciągamy ser i pietruszki. Ser kroimy ostrym nożem w plastry, podajemy z pietruszkami i czosnkiem. Polewamy sosem z brytfanki.

Może Ci się spodobać