Pieczony łosoś nadziewany kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem

Pieczony łosoś nadziewany kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem

Świeży ser Chavroux

Składniki na 2 osoby:

Przygotowanie:

Filety łososia nacinamy wzdłuż tak, aby miały formę otwartej kieszonki.
Na początku przygotowujemy nadzienie: na patelni rozpuszczamy masło. Smażymy siekany czosnek, siekane pomidory (przez 1 minutę) oraz krótko obsmażamy szpinak (około 3 minut).
Na kawałku folii aluminiowej kładziemy filet, na każdy nakładamy przygotowane nadzienie szpinakowe oraz świeży ser Chavroux. Kieszonkę z fileta rybnego kładziemy na folii skórą do góry i szczelnie owijamy. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Po wyjęciu przekładamy łososia na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym. Smażymy od strony skóry, aż się zrumieni. Podajemy na lekkiej zielonej sałatce z pomidorami i sosem balsamicznym.

Może Ci się spodobać