Paluch z kozim serem rostbefem i słodką cebulą

Paluch z kozim serem rostbefem i słodką cebulą

Świeży ser Chavroux

Składniki na 1 porcję:

  • świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
  • rostbef wołowy: 200g (albo 1 plaster wołowiny np. z łopatki),
  • 1 podłużna bułka typu „paluch”,
  • 1 szalotka,
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego,
  • słodka papryka,
  • sól i pieprz,
  • 2 łyżeczki sosu Worchester,
  • cebula,
  • olej.

Przygotowanie:

Wołowinę solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i grillujemy na mocno rozgrzanej patelni z każdej strony po minucie. Następnie wkładamy do pieca nagrzanego do 100 stopni na ok. 30 minut. Wyciągamy, studzimy i kroimy na plastry.

Cebulę kroimy w piórka, smażymy na oleju, dodajemy cukier i sos Worchester. Dusimy jeszcze przez 2 minuty, aż będzie miękka. Studzimy.

Bułkę typu „paluch” kroimy na pół, smarujemy kozim serem, układamy wołowinę i na nią karmelizowaną cebulę.

Może Ci się spodobać