Makaronowe muszle nadziewane pieczarkami i kremowym kozim serem

Makaronowe muszle nadziewane pieczarkami i kremowym kozim serem

Świeży ser Chavroux

Składniki na 4 osoby:

Przygotowanie:

Gotujemy muszle al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) w dużym garnku z osoloną wodą. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy najpierw cebulę, a następnie pieczarki, doprawiamy płaską łyżeczką soli, przeciskamy przez praskę czosnek. Smażymy całość aż wyparuje cała woda z pieczarek. Natkę pietruszki siekamy drobno i mieszamy z pieczarkami, zostawiamy ¼ do dekoracji, odstawiamy do wystygnięcia.
Jedno opakowanie sera mieszamy z pieczarkami i nadziewamy muszle farszem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą, przekładamy muszle, na wierzchu każdej układamy niewielką porcję sera Chavroux, który stworzy smaczną serową powłoczkę. Pieczemy w 180℃ przez 15minut. Podajemy na ciepło.

Może Ci się spodobać