Lody kokosowe

Lody kokosowe

Świeży ser Chavroux

Składniki:

1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka)

500ml mleka kokosowego,

300ml śmietanki kremówki,

Pół szklanki drobno zmielonych wiórek kokosowych,

1 cukier waniliowy,

250g cukru pudru,

Świeża mięta do dekoracji,

1 opakowanie wafli dekoracyjnych

 

Przygotowanie:

Do miseczki wkładamy wiórki kokosowe oraz 3 łyżki mleka kokosowego. Blendujemy na jednolitą masę (bez grudek). Dodajemy resztę mleka i wstawiamy do lodówki na godzinę.

W drugiej miseczce ubijamy śmietankę kremówkę, aż będzie puszysta. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz świeży ser kozi Chavroux, który sprawi, że lody zyskają delikatny, wyjątkowy smak i aksamitną konsystencję. Następnie ubijając delikatnie łączymy składniki.

Wiórki z mlekiem kokosowym łączymy z masą serkowo-śmietanową. Przekładamy do plastikowego pojemnika z przykrywką.

Lody wkładamy do zamrażarki na minimum 8 godzin. Najlepiej zostawić je na całą noc. Podajemy ze świeżą miętą i waflem dekoracyjnym.

Może Ci się spodobać