Kurczak faszerowany kozim serem i szpinakiem

Kurczak faszerowany kozim serem i szpinakiem

Świeży ser Chavroux

Składniki na 2 osoby:

Przygotowanie:

Na patelni rozpuszczamy masło, krótko (około 2 minuty)  smażymy posiekany czosnek i szpinak. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Filety oczyszczamy i nacinamy ostrym nożem w poprzek, co 1cm tak, oby nacięcia sięgały ¾ grubości filetów. Smażymy krótko (około 1 minutę) na patelni aby się zrumieniły.
Nacięcia wypełniamy naprzemiennie szpinakiem i świeżym serem Chavroux. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy folią i pieczemy około  godziny.
Ziemniaczki nacinamy dookoła, smarujemy masłem, posypujemy ziołami i pieczemy w tym samym czasie co kurczaka. Całość podajemy z warzywami gotowanymi na parze lub lekką sałatką.

Może Ci się spodobać