Krążki sera koziego w karmelizowanym słoneczniku

Krążki sera koziego w karmelizowanym słoneczniku

Ser pleśniowy kozi ChavrouxSkładniki na 2 osoby:

1 ser pleśniowy kozi Chavroux (opakowanie typu rolada),

½ szklanki słonecznika,

3 łyżki miodu,

1 łyżka masła

 

Przygotowanie:

Na patelni prażymy pestki słonecznika, aż się delikatnie zrumienią. Dolewamy miód i dodajemy masło. Następnie mieszamy, aż płyn zgęstnieje i ściemnieje, a pestki dokładnie pokryją się karmelizowanym miodem. Przy pomocy silikonowej rękawiczki lub dwóch widelców umieszczamy całą roladkę sera pleśniowego Chavroux na patelni i energicznie obracamy obklejając całą złocistym słonecznikiem. Zostawiamy do zastygnięcia i kroimy na plastry o grubości 1cm.

Może Ci się spodobać