Dip z koziego sera z waniliowymi tostami

Dip z koziego sera z waniliowymi tostami

Świeży ser Chavroux

Składniki na 4 osoby:

  • 2 świeże sery Chavroux (opakowanie typu piramidka),
  • 2 łyżki siekanych pistacji,
  • 2 łyżki suszonej żurawiny,
  • 2 łyżki siekanych orzechów włoskich,
  • 2 łyżki płatków migdałowych,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki cukru,
  • świeża mięta,
  • 8 kromek ciasta drożdżowego,
  • pół szklanki mleka,
  • jajko,
  • ekstrakt waniliowy,
  • Przygotowanie:

    Świeży kozi ser Chavroux przekładamy do miseczki, mieszamy z połową bakalii i łyżką miodu. Na wierzchu posypujemy resztą bakalii i miętą oraz polewamy miodem.
    Mleko mieszamy z jajkiem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Kromki ciasta maczamy z każdej strony i smażymy na maśle aż będą złote i chrupiące. Podajemy do dipu z koziego sera Chavroux. Potrawa jest idealnym rozwiązaniem, gdy dopadnie nas chęć na coś słodkiego.

    Może Ci się spodobać