Bułeczki z serkiem naturalnym i roladką sera pleśniowego Chavroux

Bułeczki z serkiem naturalnym i roladką sera pleśniowego Chavroux

Składniki:

serek naturalny Chavroux
roladka sera pleśniowego Chavroux
2 bułki (najlepiej pełnoziarniste)
2 garści szpinaku babyŚwieży ser ChavrouxSer pleśniowy kozi Chavroux
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
4 pieczarki portobello (lub duże białe pieczarki)

Sposób przygotowania:

Bułki kroimy na pół i podpiekamy na suchej patelni. Pieczarki czyścimy, odcinamy nóżki. Potem grillujemy na suchej patelni. Na oliwie z oliwek podprażamy pestki dyni z solą. Podprażone pestki mieszamy z umytym szpinakiem. Bułki smarujemy serkiem naturalnym Chavroux. Na serek nakładamy liście szpinaku razem z pestkami dyni. Następnie na każdą połówkę bułki nakładamy zgrillowaną pieczarkę, a na samą górę 2 plasterki serka pleśniowego Chavroux.

Może Ci się spodobać