Bruschetta z kozim serem, awokado i pieczonymi pomidorkami cherry

Bruschetta z kozim serem, awokado i pieczonymi pomidorkami cherry

Świeży ser Chavroux

Składniki na 2 osoby:

  • 1 świeży ser kozi Chavroux (opakowanie typu piramidka),
  • 8 kromek bagietki pszennej,
  • 1 awokado pokrojone wzdłuż w plastry,
  • 16 pomidorków cherry,
  • Oliwa z oliwek,
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku,
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii,
  • Sól, świeżo zmielony pieprz,
  • Świeże zioła do dekoracji

 

Przygotowanie:

Pomidorki obtaczamy w oliwie, doprawiamy solą oraz ziołami i pieczemy w 180℃ przez 15 minut.
Kromki bagietki skrapiamy oliwą i podpiekamy aż się zrumienią. Następnie smarujemy świeżym kremowym kozim serem Chavroux, układamy plastry świeżego awokado i kładziemy na każdej grzance 2 pomidorki. Dekorujemy świeżymi ziołami i natychmiast podajemy.

Może Ci się spodobać